miercuri, 27 mai 2009

IDEI VERZI SACOSA BIO


Şcoala cu clasele I-VIII ,,Alexandru Aldea Voievod’’Alexeni, judetul Ialomita a lansat Proiectul naţional "Idei verzi – sacoşa bio". Acţiunea a fost pusă la cale de cadrele didactice Visean Georgica, Filip Ionela, Dinu Mariana ale unităţii şcolare ialomitene, în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Ialomita.
Proiectul abordează o temă de actualitate, respectiv promovarea sacoşelor ecologice, o provocare la schimbarea comportamentului faţă de mediu şi de creare de alternative la pungile din material plastic. Acţiunea are în vedere experimentarea unui sistem de educare durabilă, prin refolosirea, reciclarea diversificată, creativă şi echilibrată a deşeurilor, care să promoveze protecţia resurselor naturale.
Finalizarea proiectului a constat in realizarea unei expozitii unde elevii impreuna cu cadrele didactice si parintii copiilor au prezentat cele mai frumoase produse realizate pe parcursul derularii proiectului.
Diseminarea proiectului s-a realizat prin intermediul site-ului didactic.ro si pe blogul http//:verdecinenarepierde.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu